SUP CENTRE FRYSLâN

OVER DE LEYEN


De Leyen: een prachtig meer met verschillende eilandjes en een zandstrand, gelegen midden in de natuur van Friesland. Al ruim 6 jaar verzorgt Elske Wind onder de naam van Sup Centre Fryslân in dit bijzondere gebied SUP-trainingen, -workshops en -evenementen. Dankzij de samenwerking met paviljoen de Leyen dient dit gebied als dé perfecte uitvalsbasis om te genieten van de natuur en actief bezig te zijn. Leer suppen tijdens zonsondergang, koel lekker af in het fijne meer, geniet van een ijsje op het zandstrand en kom tot rust tijdens één of meerdere nachten kamperen op de natuurcamping. Trek er lekker op uit met je eigen tent, caravan of camper of stuur een mail naar info@marvalousretreats.com voor de overnachtingsmogelijkheden in dit prachtige gebied!

Suppen is een sport waarbij je werkelijk alle spiergroepen in je lichaam aanspreekt. Doordat je constante bewegingen maakt om voort te kunnen bewegen, werkt suppen ook nog eens zeer ontspannen en meditatief. Zo draagt deze leuke sport niet alleen bij aan een fitter lichaam, maar ook aan een fittere geest. Leer meer over de balans tussen lichaam en geest en waarom suppen zo goed voor je is tijdens een SUP-training in dit prachtige gebied!

De Leyen was in de jaren 80 DE hotspot op het gebied van windsurfen. Deze ultieme watersport kan natuurlijk ook nu niet ontbreken! Sinds dit jaar verhuurt Sup Centre Fryslân ook windsurf-materiaal, waarmee zowel beginners als gevorderden windsurf-lessen kunnen volgen. Gewoon lekker genieten van de natuur? Leg jouw bootje aan in de haven of kies ervoor om het gebied te verkennen met een schipper in de prachtige koningssloep. Tip: vanaf De Leyen vaar je via de Lits naar het Bergumermeer, vanuit waar je prachtige gebieden kunt ontdekken (waaronder Nationaal Park de Alde Feanen).