De Leyen: een prachtig meer met verschillende eilandjes en een zandstrand, gelegen midden in de natuur van Friesland. Al ruim 6 jaar verzorgt Elske Wind onder de naam van Sup Centre Fryslân in dit bijzondere gebied sup-trainingen, -workshops en -evenementen. Dankzij de samenwerking met paviljoen de Leyen dient dit gebied als dé perfecte uitvalsbasis om te genieten van de natuur en actief bezig te zijn. Leer suppen tijdens zonsondergang, koel lekker af in het fijne meer, geniet van een ijsje op het zandstrand en kom tot rust tijdens één of meerdere nachten kamperen op de natuurcamping.

Suppen is een sport waarbij je werkelijk alle spiergroepen in je lichaam aanspreekt. Doordat je constante bewegingen maakt om voort te kunnen bewegen, werkt suppen ook nog eens zeer ontspannen en meditatief. Zo draagt deze leuke sport niet alleen bij aan een fitter lichaam, maar ook aan een fittere geest. Leer meer over de balans tussen lichaam en geest en waarom suppen zo goed voor je is tijdens een sup-training in dit prachtige gebied!

De Leyen was in de jaren 80 DE hotspot op het gebied van windsurfen. Deze ultieme watersport kan natuurlijk ook nu niet ontbreken! Sinds dit jaar verhuurt Sup Centre Fryslân ook windsurf-materiaal, waarmee zowel beginners als gevorderden windsurf-lessen kunnen volgen. Gewoon lekker genieten van de natuur? Leg jouw bootje aan in de haven of kies ervoor om het gebied te verkennen met een schipper in de prachtige koningssloep.
Met bijna honderd hotels en vrijwel overal een familielid aan het roer, is Van der Valk Hotels & Restaurants wereldwijd een uniek familiebedrijf. Van der Valk is het grootste horecaconcern van Nederland en bestaat al meer dan 150 jaar. Inmiddels staat bij veel vestigingen de vijfde generatie aan het roer. Momenteel heeft de Van der Valk-keten 64 vestigingen in Nederland, 13 in Duitsland, 9 in België, 2 in Frankrijk, 1 in Spanje, 1 in Bonaire en 1 in Curaçao. Daarnaast liggen de bouwplannen voor diverse multifunctionele en ultramoderne hotels klaar, waarbij het comfort van de gast nog steeds de hoofdtoon voert.

Werknemers beschouwen Van der Valk vaak als een tweede thuis. Maar ook gasten voelen zich er welkom, dankzij de typische huiselijke sfeer die de hotels uitstralen. Dat komt natuurlijk in de eerste plaats doordat Van der Valk een echt familiebedrijf is, met familieleden die dagelijks aanwezig zijn. Daarnaast is het interieur modern, maar vooral ook gezellig. De hotels zijn ingericht voor hele families met vrijwel altijd een speelhoek in de restaurants een menukaart met voor elk wat wils. Vroeger kon je terecht bij Van der Valk voor ‘lekker eten net als thuis’. Tegenwoordig proberen de hotels een stap verder te gaan in culinaire beleving. Eén ding is echter onveranderd gebleven: een bezoek aan Van der Valk voelt als thuiskomen, lekker eten, drinken en goed slapen in een gezellige omgeving.Om gezond te worden, te zijn en te blijven, dienen wij te werken aan onze vitaliteit. Van der Valk Vitaal biedt hierin ondersteuning en maakt werken aan vitaliteit gemakkelijk. Binnen de gastvrije omgeving van Van der Valk is een breed scala aan professionals verzameld, zodat bij één bezoek diverse aspecten van vitaliteit onder handen genomen kunnen worden.


Van der Valk Vitaal biedt diverse diensten onder één dak voor een vitale en energieke toekomst van mens en bedrijf. Van der Valk ondersteunt in het proces van gezond worden, gezond zijn en gezond blijven in de bekende gastvrije omgeving. Om dit te bereiken richt Van der Valk Vitaal zich op vier pijlers: fysiek, mentaal, coaching en voeding.

Fysieke vitalitieit is de mate waarin ons lichaam de energie en mogelijkheden heeft om optimaal te functioneren. Voldoende beweging, gezond eten, rust en ontspanning op z’n tijd zorgen ervoor dat ons lichaam in conditie blijft. Goed gezelschap en dingen ondernemen, dragen sterk bij aan onze lichamelijke vitaliteit. Je bent fysiek vitaal wanneer je lichaam in staat is om voldoende energie te genereren om de activiteiten te ontplooien die jij wilt ontplooien, zowel in werk als privé.

Mentale fitheid is fitheid van de geest. Als je aan fitheid denkt, denk je al snel aan jouw lijf, maar ook aan je conditie, je spierkracht en je figuur. Mensen die zich fitter willen voelen richten hun pijlen daar dan ook op. Ze gaan meer bewegen, vroeger naar bed, stoppen met roken en gezonder eten. Maar vaak vergeten ze de verzorging van hun geest, terwijl dat net zo belangrijk is. Als je namelijk niet alleen lekker in je vel, maar ook lekker in je hoofd zit, functioneer je beter, sta je positiever in het leven, heb je minder last van stress en kun je problemen beter de baas zijn!
Wil je graag werken aan je gezondheid en vitaliteit alleen lukt het niet om daar zelf mee aan de slag te gaan? Dan is coaching van een vitaliteitscoach iets voor jou. Coaching kan op verschillende manieren en het is aan jou waar jij coaching kan gebruiken om aan jouw vitaliteit te werken. De één heeft behoefte aan coaching over gezonde voeding door middel van een diëtiste en de ander wenst coaching om mentaal fit te worden.

Voeding levert een wezenlijke bijdrage aan gezondheid en vitaliteit op het werk. Het is de brandstof voor het lichaam en zonder deze brandstof is functioneren onmogelijk. Er is alleen een groot verschil tussen gezonde en ongezonde voeding. Gezond eten lijkt zo eenvoudig maar dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Gezonde voeding is belangrijk om tal van redenen; je krijgt meer energie, je bent vrolijker, je hebt minder stress, je hebt meer resultaat van je training, je bent productiever en je zit beter in je vel. Kortom; gezonde voeding doet meer dan je denkt met jouw lichaam!

Van der Valk Vitaal heeft verschillende locaties. Op iedere locatie zitten diverse hoogwaardige specialisten die u helpen om gezond te worden, te zijn en te blijven. Denk hierbij aan een fysiotherapeut, diëtist, personal trainer en psycholoog. Daarnaast beschikt iedere locatie over de gebruikelijke hoogwaardige restauratieve gastvrijheid en ontspanningsmogelijkheden die u bij Van der Valk gewend bent.